Vem är din Raiola*?

Oavsett om du är din branschs oslipade diamant eller motsvarighet till Zlatan så är kontakten med vad vi kallar rekryterare i vår bransch eller motsvarande spelaragent i sportvärlden, något du behöver förhålla dig till. Antingen ser du det som ett nödvändigt ont – eller så är det någon som arbetar för dig när du fokuserar på att briljera där du är. Ordet karriär kan ibland uppfattas som något negativt men oaktat så är det vad ditt CV beskriver. Vi vet vad våra kunder vill se i ett CV när de söker sin nästa stjärna. Om du fick veta vad din drömarbetsgivare söker så kan du börja träna på det om du inte redan är där idag.

SKAPA KONTAKT NU ELLER VÄNTA PÅ ATT DU FÅTT NOG?

Skall du träffa oss nu och blicka framåt och kanske ”gå till” en ny utmaning eller skall du vänta till dess att du ”går från” ditt nuvarande uppdrag? Alternativt att en situation uppstår där du inte får välja själv – företaget, rollen eller rent av hela branschen får problem och du tvingas söka dig vidare.

VARFÖR – KARRIÄRPLAN ELLER FÖRSLAG?

Oavsett om du vet precis vad du vill eller om du mer griper möjligheter när de uppstår så är det svårt att upprätthålla ett kontaktnät med så många individuella företag som du kan nå via en rekryterare. Vi rekryterare vet vilka möjligheter som finns och vad som krävs för att du skall kunna göra ett specifikt karriärkliv. Dina framtida karriärambitioner kan påverka vilka val du gör i din vardag – därför rekommenderar vi att etablera en kontakt med en rekryterare som kan vägleda dig i ditt nästa karriärval.

VEM – SPECIALIST ELLER GENERALIST?

Det finns många att välja på – vi vet! Vi tror att en specialist som kan branschen, känner bolagen och cheferna som jobbar där kan erbjuda en bättre tjänst än någon som jobbar ad hoc. Vi tror kort sagt att på samma sätt som fotbollsagenter jobbar med fotbollsspelare så jobbar säljrekryterare med säljare.

HUR – JAG SÖKER JU INGET IDAG.

Det är precis vad vi ofta får höra när vi kontaktar en duktig kandidat. Ofta triggar våra samtal igång en tanke om att jag kanske borde lyssna på vad som erbjuds. Vilka möjligheter finns? Ibland så kan vi inte hjälpa dig – du får en hemläxa att bredda dig eller specialisera dig. Om vi inte kan hjälpa dig idag så kan vi det längre fram. Därför är det extra viktigt att ha en etablerad kontakt. När du sedan är redo att ta nästa karriärkliv så känner vi dig och vet vad du vill och kan.

En karriär uppstår sällan av en tillfällighet – den matchas fram och är en konsekvens av många val du gjort längs vägen. Säkerställ att du fattar dina beslut på så god grund som möjligt och därför har en befintlig relation med en rekryterare. Om du har inte har en etablerad dialog med en rekryterare så kan det bli svårare för dig att hitta ditt nästa drömjobb. Våga vara öppen och se möjligheterna att skapa kontakt!

 

* Raiola jobbar med Zlatan som agent.

 

 

Dela och följ oss här:
© SALESGROUP STOCKHOLM AB | TEGNÉRLUNDEN 6 | 113 59 STOCKHOLM | 08-26 20 00 | INFO@SALESGROUP.SE

WEBBPRODUKTION AV ONLINEFORCE SWEDEN AB.