Välj arbetsuppgifter utifrån dina drivkrafter!

Jag tror att vi skulle må så mycket bättre om vi varje dag gick till jobbet med ett stort engagemang och positivitet. Viktigt för att trivas i din vardag samt för att hitta rätt arbete är att ha koll på vilka dina drivkrafter är.

HAR DU KOLL PÅ DINA DRIVKRAFTER?

För att ta reda på vilka just dina drivkrafter är behöver du ställa frågor till dig själv:

  • Vad får dig att gå upp om morgnarna?
  • Vad är viktigt för att du ska känna dig glad och positiv?
  • Hur brukar du göra för att hämta energi?
  • Vad får dig att bli motiverad?
  • Vilka är dina värderingar och rimmar det med din arbetsgivares värderingar?

När du har svaret på dessa frågor – skriv ner dem på ett papper och begrunda om ovanstående skäl rimmar med det arbete samt val du gör varje dag i din vardag!

HUR VÄLJER DU ARBETSUPPGIFTER EFTER DRIVKRAFTER?

Efter att du har svarat på ovanstående frågor jämför du om svaren överensstämmer med ditt nuvarande arbete. Fundera även på procentuellt hur stor del du lägger på de arbetsuppgifter som ger dig energi kontra de arbetsuppgifter som du får kämpa med. Naturligtvis är det så att vi inte hurrar över alla våra arbetsuppgifter, men det positiva bör överväga det negativa, då vi tillbringar mestadels av vår tid på arbetet.

MINA DRIVKRAFTER HAR ÄNDRATS UNDER ÅREN FÖR ATT SEDAN KOMMIT TILLBAKA

När jag kom in i arbetslivet efter skolan i 20+ -åldern hade jag drivkrafter som: jobba med människor, ge service och ha en kul arbetsplats med roliga kollegor. Detta gjorde att jag valde att starta min karriär inom hotellbranschen. Just då passade det mitt liv perfekt. Jag fick allt det där som gjorde att jag trivdes att gå till jobbet.

Vid 27-års ålder fick jag mitt första barn och vid 29 år fick jag ett barn till. Helt plötsligt ändrades mina drivkrafter vilket kanske inte är så konstigt när man bildar familj. Det viktigaste för mig blev nu att hitta ett arbete som gav mig flexibilitet & frihet (kunna hämta barn på förskola). Jag bytte därmed yrke och valde ett jobb som innehöll uppsökande försäljning. Jag kunde fortfarande nyttja mina ovanstående kompetenser från hotellbranschen; som erfarenheten av människor och att leverera hög service. Jag hittade ett jobb som innebar att jag fick flexibilitet och frihet om jag levererade ett resultat tillbaka i form av försäljningssiffror.

Ju äldre jag blivit och med en familjesituation med två tonåringar och en treåring hemma har jag lyckas få ihop en kombination av alla ovanstående drivkrafter både de jag hade som yngre och de jag har idag: att jobba med människor, service,flexibilitet, frihet samt ha kul på jobbet. Det som också varit viktigt genom åren är att följa mina värderingar som ärlighet, glädje, engagemang, empati och ödmjukhet. Detta är viktigt för mig hos en arbetsgivare.

VARFÖR ÄR DET VIKTIGT FÖR DIG ATT KÄNNA TILL DINA DRIVKRAFTER?

Genom att ha koll på dina drivkrafter och värderingar kan du därmed ställa det rätta frågorna när du är ute efter nytt arbete. Det ger dig möjlighet att välja:

  • rätt tjänst där majoriteten av dina drivkrafter kan tillgodoses
  • rätt företag, som delar de flesta av dina värderingar

 

Det kommer i sin tur göra att du hittar arbetsglädje, positivitet och ett stort engagemang varje dag.

 

Dela och följ oss här:
© SALESGROUP STOCKHOLM AB | TEGNÉRLUNDEN 6 | 113 59 STOCKHOLM | 08-26 20 00 | INFO@SALESGROUP.SE

WEBBPRODUKTION AV ONLINEFORCE SWEDEN AB.