Executive Search & Headhunting

Executive Search & Headhunting

Vi hittar marknadens vassaste kompetens!

Ledare inom IT/Tech

Inom IT/Tech krävs det allt som oftast att kandidaten har en djupare förståelse och rätt domänkompetens. Det kan röra en specifik teknologi, mjukvara eller tjänst. På Salesgroup har vi sedan start arbetat med uppsökande rekrytering även kallat ”Search” men även med uppsökande rekrytering och Headhunting. På så sätt kan vi garantera att ni träffar rätt kandidater direkt, oavsett position.

Head hunter arbetar vid datorn

Headhunting

Att arbeta med uppsökande rekrytering är många gånger både tidskrävande och svårt. En roll kan vara hur attraktiv som helst, men får du ingen att lyssna når ditt budskap inte rätt mottagare. En av våra absoluta styrkor är vårt stora och relevanta kandidatnätverk. Vi har sedan start träffat och intervjuat närmre 20 000 kandidater inom ledande och kommersiella befattningar.

Vi kombinerar våra etablerade kandidatrelationer med att hela tiden aktivt söka efter nya talanger. Detta gör vi både proaktivt och i förebyggande syfte samt i specifika uppdrag där kraven på rätt bakgrund och kompetens är helt avgörande.

Executive arbetar på dator
Search & Headhunting

Skillnaden mellan Search och Headhunting

Ett vanligt förekommande missförstånd är att Search är detsamma som Headhunting. Vid Headhunting jobbar vi med att kontakta redan identifierade och namngivna personer. Headhunting är ett vanligt förekommande arbetssätt vid rekrytering av specialister och ledare. Att använda Search vid rekrytering är ett effektivt sätt att garantera att man får träffa relevanta kandidater. Som uppdragsgivare måste man dock förstå, och ha respekt för att kandidaten har blivit kontaktad. Er eventuella drömkandidat har alltså inte själv sökt tjänsten.

Är du intresserad av att veta mer om Executive Search & Headhunting?

Kontakt

En kvalitetssäkrad rekryteringsprocess

En bra, och från början väl definierad rekryteringsprocess är alltid viktig. Det handlar trots allt om hur ni vill att ert bolag skall uppfattas på marknaden. Att gå igenom vilka steg ni ämnar ta en kandidat igenom är därför något som diskuteras noggrant innan uppdragsstart. Här nedan delar vi med oss av lite värdefulla tips.

image

Några tips och riktlinjer för en lyckad rekryteringsprocess

1. Ta del av det underlag vi tillhandahåller. Där står det förutom vad kandidaten tjänar och har för uppsägningstid även vad kandidaten lockas, respektive inte lockas av. Att när det är dags för kontraktsförhandling konstatera att man inte har råd är inte speciellt professionellt (ja, det händer).

2. Det första mötet handlar om att lära känna varandra. Har kandidaten blivit kontaktad för tjänsten är det därför extra viktigt att ni berättar om vilka ni är, vad era mål är och vad ni söker. Att inleda ett första möte med en kontaktad kandidat som ett läxförhör är dömt att misslyckas. Tydliggör i första mötet hur er rekryteringsprocess ser ut. Hur lång är den i tid, hur många möten ska kandidaten förvänta sig. Använder ni panelintervjuer, arbetsprov etc.

3. Förutsätt inte att er kollega som ska träffa kandidaten i ett eventuellt andramöte beskriver rollen, bolaget eller ens era förväntningar på samma sätt. Säkerställ detta och förmedla tydligt vad ni önskar få ut av mötet. Ställ dig själv frågan om du hade hängt kvar i en rekryteringsprocess i åtta veckor.

4. Det är kandidatens marknad. Utgå därför från att er potentiella drömkandidat har flera alternativ, t.ex. stanna kvar hos sin nuvarande arbetsgivare eller ett jobb hos er konkurrent. Säkerställ därför att ni har en tydlig rekryteringsprocess, som håller ett lagom högt tempo. Ingen gillar en långdragen process med möten för mötets skull.

5. Ha respekt för varandras kalendrar.

6. Återkoppla, även om det bara är för att säga att du inte har något att säga. Radioskugga under en rekryteringsprocess ger upphov till spekulation hos båda parter.

7. Var ärlig och tydlig med er feedback. Om det under processens gång skulle visa sig att ni faktiskt inte är ”rätt” för varandra är det inte hela världen. Ni har båda sparat varandra både tid och pengar. Slarva dock inte med återkopplingen. Att ärligt förmedla att den kulturella passformen inte fanns där är professionellt. Att inte säga något mer än nej tack efter att kandidaten investerat sin tid är dock oprofessionellt. Självklart kan vi också sköta återkopplingen åt er.

8. Håll kontakten. Bara för att det under processens gång visade sig att tajmingen var fel just nu innebär ju inte det att den inte är helt rätt om sex månader eller ett år.

Interimslösningar för snabb förändring

I den snabbt föränderliga affärsvärlden möter företag ofta omedelbara och kortsiktiga ledarskapsbehov inom olika avdelningar, inklusive försäljning. Interimslösningar erbjuder en flexibel och effektiv strategi för att tillfälligt fylla dessa chefspositioner med erfarna och kompetenta ledare. Hos Salesgroup har vi erkänt värdet av att tillhandahålla kvalificerade interimchefer för att säkerställa att företag fortsätter att driva framgång, även under övergångsperioder, projektgenomföranden eller oförutsedda vakanser.

Våra interimchefer, inklusive de som tar på sig rollen som försäljningschefer, är utvalda för deras förmåga att snabbt anpassa sig till nya organisationer och utmaningar. De är redo att leda team, strategisera och implementera planer som upprätthåller eller ökar prestandanivån inom respektive avdelning. Interimlösningar är inte bara begränsade till försäljningsavdelningar utan kan tillämpas över ett brett spektrum av chefspositioner där behovet uppstår.

En interimlösning via Salesgroup kommer med en gedigen kunskap och erfarenhet, redo att ge nytt perspektiv och införa beprövade strategier som gynnar din organisation. Dessa ledare är skickliga på att navigera genom komplexa situationer, främja förändring och driva lag mot uppsatta mål med en känsla av akut och effektivitet.

Att anlita en interimchef ger organisationen tiden att noggrant utvärdera sina långsiktiga behov och strategier utan att känna pressen att snabbt fylla en vakant position. Detta "prova-först" tillvägagångssätt minskar risken och ger värdefulla insikter i vilken typ av ledarskap och kompetens som bäst passar företagets framtida riktning.

I slutändan erbjuder interimlösningar en strategisk fördel, inte bara som en omedelbar lösning på ett akut behov utan också som en del av en genomtänkt planeringsprocess för att stärka och främja organisationens framgång på lång sikt. Oavsett om det gäller en försäljningschef eller någon annan ledande roll, står Salesgroup redo att ge stöd med kvalificerade interimchefer som säkerställer kontinuitet och framgång i er verksamhet.

I have been operating with headhunters in the UK, Finland and Sweden and I would like to state, that Salesgroups process and service attitude was superb, and more importantly they delivered great candidates i.e.results

Jukka Jaakkola

Chief Commercial Officer, Docue, Stockholm

Rekrytera säljare
HiQ
Eficode
KPMG
Dustin
SNX_BIG-Purple

Headhunting för säljare

I en konkurrensutsatt värld där rätt säljkompetens kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande, tar Salesgroup headhunting till nästa nivå. Vi förstår att de mest framstående säljtalangerna ofta är de som inte aktivt söker nya möjligheter. Därför går vi ett steg längre genom att strategiskt identifiera och engagera dessa toppkandidater, säkerställa att ert företag får tillgång till branschens absolut bästa.

Varför headhunting?

  • Proaktivt tillvägagångssätt: Genom att rikta in oss på passiva kandidater som utmärker sig i sina nuvarande roller, garanterar vi att ni får tillgång till kandidater som kanske annars skulle förbli oupptäckta.
  • Kvalitetsfokus: Vårt fokus ligger på kvalitet framför kvantitet. Genom att handplocka kandidater som inte bara matchar de tekniska kraven, utan som också passar perfekt in i er företagskultur, säkerställer vi en högre framgångsgrad i rekryteringsprocessen.
  • Diskretion och professionalism: Vi förstår känsligheten i att närma sig potentiella kandidater som redan är anställda någon annanstans. Vårt team hanterar denna process med största diskretion och professionalism för att skydda både ert och kandidaternas varumärke.

Vår process för headhunting med inriktning mot sälj

  • Marknadsanalys: Vi börjar med en djupgående analys av marknaden och er specifika bransch för att identifiera var de mest kvalificerade kandidaterna finns.
  • Målprofilering: Vi utvecklar en detaljerad profil för den ideala kandidaten, inklusive nödvändiga färdigheter, erfarenheter och personliga egenskaper som skulle gynna ert företag.
  • Strategisk sökning: Med hjälp av vårt omfattande nätverk och avancerade sökverktyg lokaliserar vi potentiella kandidater som uppfyller de fastställda kriterierna.
  • Engagemang och utvärdering: Vi närmar oss potentiella kandidater på ett taktfullt och professionellt sätt, bedömer deras intresse och genomför första utvärderingen för att säkerställa att de uppfyller era höga standarder.
  • Presentation: De mest lovande kandidaterna presenteras för er, varefter vi hjälper till med intervjuer och ger stöd genom hela urvalsprocessen.

Vi kombinerar våra etablerade kandidatrelationer med att hela tiden aktivt söka efter nya talanger. Detta gör vi både proaktivt och i förebyggande syfte samt i specifika uppdrag där kraven på rätt bakgrund och kompetens är helt avgörande.

Om Salesgroup som rekryteringsföretag för säljare

Salesgroup står ut som din föredragna partner i rekryteringsprocessen, särskilt när det gäller att hitta och säkra de bästa säljtalangerna. Med över ett decenniums erfarenhet inom säljrekrytering, har vi utvecklat en djupgående förståelse för de skiftande dynamikerna i landskapet inom försäljning och hur de påverkar rekryteringsbehoven. Vår expertis spänner över ett brett spektrum av industrier och funktioner, med en speciell inriktning på IT/Tech-sektorn där kraven ständigt förändras.

Om ni väljer Salesgroup som er rekryteringsföretag för säljare får ni inte bara tillgång till marknadens vassaste kompetens, ni investerar också i en partner som är engagerad i ert företags framgång. Låt oss tillsammans ta er försäljningsavdelning till nya höjder med ledare som förstår er vision och kan omsätta den i konkreta resultat. Kontakta oss idag för att börja er resa mot en framgångsrik säljrekrytering.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Salesgroup Stockholm AB, orgnr. 556860-4283 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.