Executive Search & Headhunting

Executive Search & Headhunting

Vi hittar marknadens vassaste kompetens!

Ledare inom IT/Tech

Inom IT/Tech krävs det allt som oftast att kandidaten har en djupare förståelse och rätt domänkompetens. Det kan röra en specifik teknologi, mjukvara eller tjänst. På Salesgroup har vi sedan start arbetat med uppsökande rekrytering även kallat ”Search” men även med uppsökande rekrytering och Headhunting. På så sätt kan vi garantera att ni träffar rätt kandidater direkt, oavsett position.

Head hunter arbetar vid datorn

Headhunting

Att arbeta med uppsökande rekrytering är många gånger både tidskrävande och svårt. En roll kan vara hur attraktiv som helst, men får du ingen att lyssna når ditt budskap inte rätt mottagare. En av våra absoluta styrkor är vårt stora och relevanta kandidatnätverk. Vi har sedan start träffat och intervjuat närmre 20 000 kandidater inom ledande och kommersiella befattningar.

Vi kombinerar våra etablerade kandidatrelationer med att hela tiden aktivt söka efter nya talanger. Detta gör vi både proaktivt och i förebyggande syfte samt i specifika uppdrag där kraven på rätt bakgrund och kompetens är helt avgörande.

Executive arbetar på dator
Search & Headhunting

Skillnaden mellan Search och Headhunting

Ett vanligt förekommande missförstånd är att Search är detsamma som Headhunting. Vid Headhunting jobbar vi med att kontakta redan identifierade och namngivna personer. Headhunting är ett vanligt förekommande arbetssätt vid rekrytering av specialister och ledare. Att använda Search vid rekrytering är ett effektivt sätt att garantera att man får träffa relevanta kandidater. Som uppdragsgivare måste man dock förstå, och ha respekt för att kandidaten har blivit kontaktad. Er eventuella drömkandidat har alltså inte själv sökt tjänsten.

Är du intresserad av att veta mer om Executive Search & Headhunting?

Kontakt

En kvalitetssäkrad rekryteringsprocess

En bra, och från början väl definierad rekryteringsprocess är alltid viktig. Det handlar trots allt om hur ni vill att ert bolag skall uppfattas på marknaden. Att gå igenom vilka steg ni ämnar ta en kandidat igenom är därför något som diskuteras noggrant innan uppdragsstart. Här nedan delar vi med oss av lite värdefulla tips.

image

Några tips och riktlinjer för en lyckad rekryteringsprocess

1. Ta del av det underlag vi tillhandahåller. Där står det förutom vad kandidaten tjänar och har för uppsägningstid även vad kandidaten lockas, respektive inte lockas av. Att när det är dags för kontraktsförhandling konstatera att man inte har råd är inte speciellt professionellt (ja, det händer).

2. Det första mötet handlar om att lära känna varandra. Har kandidaten blivit kontaktad för tjänsten är det därför extra viktigt att ni berättar om vilka ni är, vad era mål är och vad ni söker. Att inleda ett första möte med en kontaktad kandidat som ett läxförhör är dömt att misslyckas. Tydliggör i första mötet hur er rekryteringsprocess ser ut. Hur lång är den i tid, hur många möten ska kandidaten förvänta sig. Använder ni panelintervjuer, arbetsprov etc.

3. Förutsätt inte att er kollega som ska träffa kandidaten i ett eventuellt andramöte beskriver rollen, bolaget eller ens era förväntningar på samma sätt. Säkerställ detta och förmedla tydligt vad ni önskar få ut av mötet. Ställ dig själv frågan om du hade hängt kvar i en rekryteringsprocess i åtta veckor.

4. Det är kandidatens marknad. Utgå därför från att er potentiella drömkandidat har flera alternativ, t.ex. stanna kvar hos sin nuvarande arbetsgivare eller ett jobb hos er konkurrent. Säkerställ därför att ni har en tydlig rekryteringsprocess, som håller ett lagom högt tempo. Ingen gillar en långdragen process med möten för mötets skull.

5. Ha respekt för varandras kalendrar.

6. Återkoppla, även om det bara är för att säga att du inte har något att säga. Radioskugga under en rekryteringsprocess ger upphov till spekulation hos båda parter.

7. Var ärlig och tydlig med er feedback. Om det under processens gång skulle visa sig att ni faktiskt inte är ”rätt” för varandra är det inte hela världen. Ni har båda sparat varandra både tid och pengar. Slarva dock inte med återkopplingen. Att ärligt förmedla att den kulturella passformen inte fanns där är professionellt. Att inte säga något mer än nej tack efter att kandidaten investerat sin tid är dock oprofessionellt. Självklart kan vi också sköta återkopplingen åt er.

8. Håll kontakten. Bara för att det under processens gång visade sig att tajmingen var fel just nu innebär ju inte det att den inte är helt rätt om sex månader eller ett år.

I have been operating with headhunters in the UK, Finland and Sweden and I would like to state, that Salesgroups process and service attitude was superb, and more importantly they delivered great candidates i.e.results

Jukka Jaakkola

Chief Commercial Officer, Docue, Stockholm

Rekrytera säljare
HiQ
Eficode
KPMG
Dustin
SNX_BIG-Purple