STÄNG

Kontakta oss

Salesgroup Stockholm AB

Tegnérlunden 6

113 59 STOCKHOLM

08-26 20 00

info@salesgroup.se
Skicka mail

Spontanansökan

Vi hjälper dig att hitta rätt. Vi utgår alltid ifrån dina personliga önskemål och förutsättningar när vi hjälper dig till ditt drömjobb. Ladda upp ditt CV så kontaktar vi dig för en första intervju.

Registrera CV
novawork-logo

Behöver du hjälp med bemanning? Gå till vår systerssite så får du veta mer!

Gå till hemsidan

Jag vill veta mer om era tjänster:

Rekrytering av säljare

Kundansvariga och specialistsäljare

Vi matchar attraktiva säljare med attraktiva säljuppdrag

_Z8A1156
_Z8A1268

Olika typer av säljare för olika uppdrag

Säljrollen har förändrats dramatiskt de senaste decenniet. Internet, E-handel, molnet och IoT i kombination med en teknisk utveckling som går rasande fort har gjort att det ställs helt nya krav på dagens säljare. Likt moderna dejting-appar har köparen möjlighet att välja och vraka mellan olika leverantörer och erbjudanden.

I en tid när kunden nästan aldrig är förstagångsköpare utav en produkt eller tjänst blir det allt viktigare att förstå kundens verksamhet för att förstå dess behov. Att arbeta som säljare på en sådan marknad ställer många gånger större krav än att man kan ”lyfta lur” (det är ändå ingen som svarar) om man ska nå framgång.

Under drygt tio år har vi på nära håll följt transformationen från det kalla samtalet via e-postkampanjer till Marketing Automation. Vi vet hur det har, och kommer att påverka säljarens roll. Vi vet också hur man genom kompetensbaserade intervjuer säkerställer och framtidssäkrar en framgångsrik säljare.

Att kärt barn har många titlar (oftast engelska) kan knappast ha undgått någon när det kommer till försäljning. Vad är det egentligen för skillnad på en Account Manager, Account Executive, Sales Development Manager, Key Account Manager, Business Development Manager, Growth Manager eller Sales Executive för att nämna några?

Självklart har vi koll på titelns egentliga mening men vad vår uppdragsgivare lägger i titeln brukar vi oftast börja med att reda ut innan vi startar ett nytt uppdrag. Det görs i samband med att vi startar ett nytt rekryteringsuppdrag. Under ett gemensamt möte tar vi tillsammans fram er ideala profil. Ofta får vi i samband med detta också en chans att informera våra kunder om hur marknaden ser ut. Hur lätt eller svårt det är att hitta drömkandidaten, vad kostar hen och vad kan vara lockande respektive avskräckande.

Som i alla våra rekryteringsuppdrag arbetar vi aktivt uppsökande även när det gäller säljrekrytering. Vi är nämligen av uppfattningen att duktiga människor oftast har ett arbete, ofta där de både trivs och presterar. Det är vår uppgift att få dem att inse hur deras karriärskurva kan komma att se ut hos er.

Vi säkerställer alla våra kandidater genom kompetensbaserade intervjuer, ibland kompletterar vi också våra intervjuer med personlighets- och färdighetstester. Vi ombesörjer självklart också eventuella case-intervjuer, bakgrundskontroller och referenstagningar.

Key Account Manager

Business Development Manager

"Dom var tillgängliga, snabba, flexibla och utmanade oss och vårt sätt att tänka. Behövde vi styra om något i rekryteringsprocessen hade vi en nära dialog och Salesgroup fanns hela tiden där som ett stöd och bollplank under hela projektet"

Guian Mantilla

Nordic Sales & Partnership Manager, School of Applied Technology