Distriktssäljare till Hantverksdata

Om företaget:

Hantverksdata är ett väletablerat företag som i år firar deras 50-åriga erfarenhet av entreprenad- och servicebranscher. Bolaget levererar branschledande administrativa programvaror till olika delar av hantverksbranschen. Med rejäla investeringar de senaste åren på produkt och teknik har Hantverksdata en unik position på marknaden att skapa värden och hjälpa hantverksbolag på sin digitala resa. Hantverksdatas långa erfarenhet av projektledning, kundservice och utbildning bidrar till att de på ett effektivt sätt kan förbättra resultat och kvalitet vid varje installation hos sina kunder.

Hantverksdata är marknadsledande inom el-, VVS- och glasbranschen med sina moduluppbyggda system. De expanderar också kraftigt inom områden som larm, golv, plåt, ventilation, kyla, hissar och bygg. Hantverksdata har idag cirka 170 anställda och har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Tillsammans hjälper de 8000 företag och 90 000 användare att förenkla sin vardag.

Till det svenska kontoret i Danderyd söker Hantverksdata nu två stycken säljare som utgår från Stockholm och ansvarar för dedikerade områden i Sverige.

Om rollen:

I din roll som distriktssäljare kommer du främst att jobba med nykundsbearbetning i definierade områden. Bearbetning av befintliga kunder kommer att vara en del av rollen, men sekundär till att bryta ny mark. Ditt arbete blir primärt att utöka och utveckla dina områden. Du prospekterar, genomför kundbesök, hittar kundens utmaningar, demonstrerar olika lösningar, offererar och slutför affären. Du ser även till att skapa marknadsaktiviteter tillsammans med marknadsavdelningen för att arbeta uppsökande och vinna nya affärer.

I din portfölj har du såväl systemlösningar som konsulttjänster och utbildningar.

Vi söker:

Vi söker dig som har några års tidigare erfarenhet av att arbeta med komplex lösningsförsäljning B2B/B2C inom IT. Det är starkt meriterande om du tidigare har arbetat med försäljning av affärssystem. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet inom hantverksbranschen, men inget krav. Ditt distrikt utgår från Stockholm, resor kommer att ske vid några tillfällen per månad. Det är viktigt att du kan vara borta några nätter/månad även om du till stor del själv styr din kalender. Givet nuvarande pandemi är det viktigt att ha vana kring webbmöten och att kunna genomföra försäljning med hjälp av digitala verktyg. Hos Hantverksdata kommer du att jobba med marknadens bästa CRM stöd och dynamiska processer, vi mäter, analyserar, tar beslut och förbättrar oss kontinuerligt utifrån den data vi har. Det ställer krav på dig som individ gällande struktur och digital mognad, vi ser gärna att du har denna erfarenhet med dig. Grundläggande krav för tjänsten är körkort och att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, det är viktigt att du har en konsultativ försäljningsstil med en hög aktivitetsnivå. Du är målmedveten, driven, kommunikativ, teamorienterad, kan komma med kreativa lösningar och drivs av att utveckla och bibehålla långsiktiga kundrelationer.

Erbjudande: Som anställd på Hantverksdata blir du en del av att ett framgångsrikt företag med god sammanhållning och korta beslutsvägar. För tjänsten erbjuds du fast lön samt provision, tjänstepension, tjänstebil eller bidrag för bilresor, resor, kickoffer och naprapatbesök/friskvård.

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Hantverksdata med Salesgroup och rekryteringskonsult Malin Bergström. Har du frågor är du välkommen att kontakta henne på 070-970 93 02.

Tillträde omgående eller efter överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval i denna rekryteringsprocess och välkomnar därför din ansökan snarast.

Dela och följ oss här: