Technical Solution Architect

Om företaget: 
Tech Data är en av världens största distributörer av IT-produkter, tjänster och lösningar från marknadens ledande leverantörer. Företaget är rankat på Fortune 500®-listan i USA, har över 14 000 anställda runt om i världen, och är ett av de mest uppskattade företagen i världen för nionde året i rad. 

Tech Data är den ledande IT-distributören på den svenska marknaden med nordiskt huvudkontor i Spånga, norr om Stockholm. Med unik kompetens, hög tillgänglighet, effektiv logistik och efterfrågade kringtjänster hjälper Tech Data dagligen sina återförsäljare att på ett kostnadseffektivt sätt sälja och marknadsföra IT-produkter och lösningar till företag, organisationer, myndigheter och privatkonsumenter.

Mer om Tech Data hittar du på: https://www.techdata.com/

Om rollen:
I denna roll kommer du att tillhöra affärsenheten Software & Cloud och rapportera till försäljningsansvarig. Du kommer att vara ansvarig för att upprätthålla teknisk kompetens och certifieringar som krävs för utveckling av potentialen på utvalda produktområden. Med andra ord kommer du vara delaktig i skapandet av strategiskt partnerskap & värdeadderande erbjudande mot både kund och leverantör.

Arbetsuppgifter: 

  • Besvara samt dokumentera inkommande lösningsförfrågningar från kunder.
  • Skapa egna lösningsförslag och offerter.
  • Säkerställa att vi håller överenskommen SLA på utvalda partners.
  • Behovsanalys tillsammans med kund för att säkerställa bästa lösningsalternativ.
  • Hålla utbildning internt och externt kring utvalda lösningar.
  • Säkerställa kompetensnivå på teknisk nivå inklusive de certifieringar som erfordras.
  • Säkerställa en god relation med motsvarande funktion hos leverantör (kanalteam).
  • I samarbete med övriga teamet skapa lösningar/tjänster med syfte att hitta nya kunder, generera ökad försäljning samt stärka Tech Datas varumärke.

Erbjudande:
Tech Data erbjuder dig ett arbete i en spännande och omväxlande miljö, där det för rätt person finns goda möjligheter till utveckling och att gå vidare inom företaget både i Sverige och internationellt. Du får vara med om en unik gemensam satsning från Microsoft & Tech Data med möjlighet till kontinuerlig vidareutveckling genom olika sälj- och produktutbildningar.

Låter det spännande med ett företag som präglas av högt tempo, verkar på en utmanande marknad och har engagerade medarbetare? Är du dessutom en person som skulle trivas i en organisation med fokus på att leverera mervärden till återförsäljare? Då kan Tech Data vara en attraktiv arbetsplats för dig.  

Dela och följ oss här: