Head of Client Acquisition

Om företaget: 

Delta Projects grundades 2002 och är idag den största RTB-köparen i Norden. Företaget tillhandahåller en Full Stack plattform där mediebyråer eller annonsörer kan hantera köp av online annonser från flera annonskällor (annonsbörser, sitesamarbeten och nätverk). DSP:n gör att annonsören kan arbeta med avancerade optimeringsalgoritmer och frekvensstyrningar över samtliga annonskällor. Köparen gör en beställning och med hjälp av verktyget köps utrymme på de sajter som matchar den valda målgruppen. 

Delta Projects har framgångsrikt arbetat med kundcase till exempelvis Claes Ohlsson, Synsam och Pågen. I led med Delta Projects expansion söker företaget en Head of Client Acquisition. Företaget är idag 50 anställda internationellt och finns i Stockholm, Danmark, Norge och Malta. Mer om Delta Projects hittar du på:  https://deltaprojects.com

Om rollen:

Som Head of Client Acquisition arbetar du med att driva försäljning på den nordiska marknaden inom ett nytt affärsområde. Du arbetar proaktivt med att bearbeta din egen kundstock som består av nya direktkunder och kunder via partners. 

Du ansvarar för att driva hela försäljningsprocessen. Från egen prospektering, mötesbokning, hålla i kundmöten, förhandling, offerthantering, onboarding och affärsutveckling. Utöver det är du med och utvecklar Deltas produkterbjudande i nära samarbete med bolagets ledning. Du styr över ditt eget arbete och arbetar i nära samarbete med övriga säljare, företagets ledningsgrupp och utvecklarteamet. Rapportering sker direkt till VD. 

Vi söker:

För att trivas i rollen är du en initiativtagande person med ett starkt affärssinne som har förmågan att driva komplexa affärer från start till mål på ett strukturerat tillvägagångsätt. Du vill vara med och bygga upp försäljningen på ett företag som befinner sig i framkant på marknaden och har inga problem med att ta nya kontakter samtidigt som du har förmågan att arbeta affärsutvecklande. 

Egenskaper vi värdesätter är professionell, uthållig och har ett starkt inre driv. Vi ser att du har flerårig försäljningserfarenhet, B2B och minst två års erfarenhet av komplex försäljning samt att du har branschrelevant bakgrund. Exempelvis kan du ha sålt någon form av SaaS-lösning eller kommunikationslösning tidigare.

Du har god erfarenhet av nykundsbearbetning och har förmågan att arbeta med operativ såväl som strategisk försäljning. Du är duktigt på att utrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Erbjudande:

Delta Projects sitter i fräscha lokaler på Östermalm. Du erbjuds en flexibel roll i ett marknadsledande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och bidra under en tillväxtresa. Det finns goda utvecklingsmöjligheter internt och en god gemenskap bland personalen. För rollen tillämpas marknadsmässig fast lön/bonus, tjänstepension enligt ITP, friskvårdsbidrag och andra attraktiva förmåner. 

Ansökan:                                                                                                                                        

I denna rekryteringsprocess samarbetar Delta Projects med Salesgroup. Har du frågor är du välkommen att ringa på 08-26 20 00. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval i denna rekryteringsprocess och välkomnar därför din ansökan snarast. 

Dela och följ oss här: