Sales Specialist Software & Cloud till Tech Data

Om företaget:
Tech Data är en av världens största distributörer av IT-produkter, tjänster och lösningar från marknadens ledande leverantörer. Bolaget är rankade som nr 88 på Fortune 500®-listan i USA, har över 14 000 anställda och är ett av de mest uppskattade företagen i världen för tionde året i rad.

Tech Data är även den ledande IT-distributören på den svenska marknaden med nordiskt huvudkontor norr om Stockholm och lokalkontor i Danmark, Norge och Finland. Tech Data genomgår just nu en omvandling från transaktionsdistributör till mervärdes och tjänsteleverantör och de erbjuder kostnadseffektiva och kundnära Cloud, Security, IoT och Analytics-tjänster till sina partners. Tech Data förvandlar sin verksamhet för att möjliggöra för sina partners att omvandla deras!

Som ett steg i förändringsresan söker man nu en Sales Specialist Software & Cloud till kontoret i Stockholm.

Om rollen:
I rollen som Sales Specialist på Tech Data kommer du att du att driva och utveckla bolagets VMware och Veeam-affär. I tjänsten ingår att identifiera och driva affärsmöjligheter på befintliga partners, det vill säga Tech Datas återförsäljare, samt hitta nya affärsmöjligheter. Du kommer att arbeta i ett större team där ni gemensamt bidrar till att utveckla och genomföra bolagets försäljningsstrategier.

För rätt person finns det även möjligheter att forma rollen utifrån egna drivkrafter och förutsättningar. I denna roll kommer du att tillhöra affärsenheten Software & Cloud och rapportera till försäljningsansvarig.

Vi söker:
För att lyckas i rollen har du tidigare erfarenhet av lösningsförsäljning (B2B). Du har branschrelevant bakgrund och har förmågan att knyta återförsäljare till Tech Data och VMware och Veeam-erbjudandet. Därtill kan du diskutera, övertyga och dela idéer med såväl C-level som med entreprenörer inom SME-segmentet.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat med molntjänster. Även erfarenhet från återförsäljare eller leverantör är ett stort plus.

Som person har du ett lösningsorienterat tankesätt, inte rädd att prova nya vägar och gillar att samarbeta. Du är måldriven med en stark vilja att göra affärer och har kunskap om hur man driver en affärsprocess framåt på ett effektivt och strukturerat sätt. Utöver det har du ett stort engagemang och en positiv grundinställning. Du har en stark vilja och förståelse för att lära dig nytt och tar ansvar för ditt eget arbete och din personliga utveckling. 

Krav för rollen är körkort och goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Det är starkt meriterande med eftergymnasial utbildning.

Erbjudande:
Tech Data erbjuder dig ett arbete i en spännande och omväxlande miljö, där det för rätt person finns goda möjligheter till utveckling och att gå vidare inom företaget både i Sverige och internationellt.

Låter det spännande med ett företag som präglas av högt tempo, verkar på en utmanande marknad och har engagerade medarbetare? Då kan Tech Data vara en attraktiv arbetsplats för dig. 

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Tech Data med Salesgroup. Har du frågor är du välkommen att ringa på 08-26 20 00. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval i denna rekryteringsprocess och välkomnar därför din ansökan snarast.

Dela och följ oss här:
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram