Business Unit Manager till Sigma IT Consulting

Om företaget

Sigma digitaliserar och transformerar många spännande delar av svenskt näringsliv. Alltid inom viktiga områden såsom sjukvård, handel, telekom, automotive eller industri. Det finns även ett stort och äkta samhällsengagemang inom Sigma. ”Vi bryr oss om varandra och vi bryr oss om vår omvärld” 

Kundernas behov är Sigmas behov och tillsammans gör de allt för att hjälpa dem att förbättra sin position och öka sin konkurrenskraft. Kunderna litar på Sigma och visar det genom att ge dem förnyat förtroende, gång på gång. Under de närmaste åren kommer Sigma att skapa arbetstillfällen för minst tusen IT-talanger, därför behövs nu en Business Unit Manger till affärsområdet Strategy inom Sigma IT Consulting. Affärsområdets specialitet är projekt-, krav- och testledning samt IT-management.

Hur ser rollen ut?

Som Business Unit Manager på Sigma leder och utvecklar du din personal och dina team tillsammans med verksamhetens CU-chefer. Du arbetar nära Sigmas viktigaste kunder och är delaktig i arbetet med att skapa framgångsrika leveranser.

Din bakgrund

Vi söker dig med tidigare ledarerfarenhet. Som Business Unit Manager är du kommersiellt ansvarig för affärsområdet med budget- och resultat- och personalansvar. I rollen ingår även ett kund- och försäljningsansvar, mot både nya och befintliga kunder. Du har ett stort engagemang i din profession och ditt ledarskap kännetecknas av att ta ansvar, skapa struktur och nå målen. 

Förmågan att vara lyhörd, engagera och motivera dina ledare och deras team är också viktigt.

– Du är van att bygga kundens behovsbild gällande bolagets specialistområden, och att koppla affär och leverans till detta 

– Du har förmodligen en högskoleexamen och har troligen arbetat som konsult tidigare.

– Du behärskar såväl engelska som svenska.

– Det är meriterande med erfarenhet av projektledning och projektstyrningsmetodik som t.ex. Prince2, PPS eller PROPS

– Det är också meriterande om du har erfarenhet av kunder inom retail och/eller kunder inom försäkringsbranschen.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss då Sigma vill behålla den atmosfär de har idag. Sigmas medarbetare kännetecknas av en affärsmässig och kundorienterad attityd, samt förmåga att snabbt ta till sig ny information och omvandla den till kreativa lösningar. Du respekterar dina kollegor och har en stark vilja att dela med dig av dina kunskaper till andra samt lyssna och lära.

Sigma letar efter personer som säger VI och inte JAG.

Hur är Sigma som arbetsgivare?

Inom Sigma finns det en uttalad utmaning som genomsyrar alla uppdrag och företaget som helhet: finns det en smartare lösning så hittar de den. En strävan som varje dag utmanar medarbetarna på Sigma att tänka utanför de givna ramarna och tillsammans med sina kunder ta de modiga beslut som krävs för att skapa utveckling.

Mer om Sigma IT Consulting


Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. De arbetar i en prestigelös atmosfär där de hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som Sigma är stolta över.

Sigma IT Consulting består av över 1 000 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar de verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner. Sigma finns i sju länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Sigma IT Consulting är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med cirka 4 000 medarbetare i tolv länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.

Se mer på: www.sigmaitc.se

Dela och följ oss här:
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram