Account Manager till Bonnier Education

Om företaget:
Bonnier Education skapar ett digitalt läromedel för den svenska grundskolan. Bolagets produkt Clio Online är rakt igenom digital och erbjuder en helhetslösning för lärare och elever. Att bidra till elevers utveckling är en viktig uppgift och något som Bonnier Education tar på största allvar. Nu expanderar bolaget sin säljavdelning i Stockholm och är därför på jakt efter en ytterligare en säljare till teamet.

Om rollen:
I rollen som Account Manager på Bonnier Education blir din främsta uppgift att sälja bolagets spännande produkter till kunder som huvudsakligen är svenska grundskolor. Tillsammans med övrigt team ser du till att driva försäljningen framåt på den svenska marknaden. Kundkontakten sker både via telefon och ute i skolorna, där du bygger relationer med och kunskap om skolorna i dina kommuner. Du kommer självständigt att ansvara för hela försäljningsprocessen och bearbeta och utveckla såväl befintliga som nya kunder.

Du rapporterar till vår Teamleader Sales i Stockholm och blir en del av ett säljteam på sex personer. I samband med mässor och gemensamma teamdagar ingår det resor i tjänsten.

Vi söker:
För att lyckas i rollen som Account Manager på Bonnier Education har du minst tre års erfarenhet av komplex försäljning (B2B). Vi ser gärna att du har arbetat med abonnemangsbaserad försäljning eller mjukvaruförsäljning. Du är van vidatt driva en försäljningsprocess från start till mål och älskar att göra affärer. Du tycker om att knyta nya kontakter såväl som att utveckla befintliga relationer.

Som person är du nyfiken och orädd och har lätt att skapa förtroende hos andra. Du är affärsorienterad och arbetar effektivt för att uppnå dina resultat. Du är också kreativ och mån om att hitta lösningar på problem. Utöver det är du förändringsbenägen och trivs bra i en snabbrörlig miljö där en kombination av driv och uthållighet gör dig framgångsrik. Därtill tycker du om att ta egna initiativ och arbeta under eget ansvar, samtidigt som du uppskattar att vara en del av ett team.

Det är meriterande om du har erfarenhet av svenska skolsystemet, kanske har du arbetat som lärare tidigare eller sålt till det svenska skolväsendet. Meriterande är också erfarenhet av offentlig upphandling samt eftergymnasial utbildning.

Du talar och skriver obehindrat på svenska.

Erbjudande:
I rollen som Account Manager för Bonnier Educations blir du en mycket viktig spelare i bolagets framgång. Du får möjlighet att arbeta med högklassiga digitala produkter som ständigt utvecklas tillsammans med kunderna, på en marknad där det finns ett stort intresse för lösningarna. Du erbjuds också möjlighet att få arbeta i en driven, entreprenöriell och engagerad miljö där alla vill framåt och där bolaget befinner sig i en stark tillväxtfas. För tjänsten tillämpas fast + rörlig lön, tjänstepension, försäkringspaket och friskvårdsbidrag.

Tjänsten är en heltidsanställning med placeringsort Stockholm. Sex månaders provanställning tillämpas. 

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Bonnier Education med Salesgroup. Har du frågor är du välkommen att ringa på 08 26 20 00. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval i denna rekryteringsprocess och välkomnar därför din ansökan snarast.

Dela och följ oss här:
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram