Credit Key Account Manager (KAM) till Tech Data

Tech_Data

Om företaget
Tech Data är den ledande IT-distributören på den svenska marknaden med ca 230 medarbetare på det nordiska huvudkontoret i Spånga, norr om Stockholm. Tech Data har lokalkontor i Danmark, Norge och Finland och omsätter ca 14,5 miljarder kronor på den nordiska marknaden. Med unik kompetens, hög tillgänglighet, effektiv logistik och efterfrågade kringtjänster hjälper vi dagligen våra återförsäljare att på ett kostnadseffektivt sätt sälja och marknadsföra IT-produkter och lösningar till företag, organisationer, myndigheter och privatkonsumenter.

Om tjänsten:
I denna roll kommer du att tillhöra Nordiska kreditavdelning och rapportera till Nordic Credit Manager. Som Credit Key / Account Manager (KAM) kommer du att agera som ambassadör för kreditavdelningen med huvudsakliga arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter:
Kontaktperson för front office, sälj och ledning och nära samarbete med överiga organisationen i fyra länder, Sverige, Finland, Danmark och Norge. Detta kommer att kräva din regelbunda närvaro i samtliga länder på månadsbasis.

Konkret blir du blir en den person som håller ihop processen mellan säljavdelningarna, kunderna och kredit avdelningen samt att säkerställa att rätt säljprognos ställs i samarbete med kund och säljkollegor. Du kommer även att ansvara för den kommersiella delen i kreditpresentationen vid kundcase och vid större affärer samt att vara med vid presentation för kund och det behövs.

Övriga uppgifter:  Analysera lönsamheten för våra kunder, exemplevis: – Vilka faktorer drar ner lönsamheten?  – Säkerställa att ländernas affärsplaner förbättrar resultatet. En viktig del blir också för dig att utveckla Tech Datas kreditmodell, dvs. hittar nya möjligheter till bättre och lönsammare finansiering.

Vi söker:
Som person ser vi att du är utåtriktad och alltid strävar efter att nå de uppsatta målen. Du är en person med skinn på näsan samtidigt som du är pedagogisk för att på ett bra sätt hitta den bästa lösningen för kunden och som tycker om att utreda problem. Du är lojal, tar ansvar för din prestation samt att du är strukturerad, noggrann och organiserad har en god social kompetens som gör att du lätt kan bygga goda relationer. Vidare är du stresstålig och gillar att arbeta i högt tempo och gillar att resa i jobbet. Du har tidigare arbetat självständigt och i grupp.

Vidare talar och skriver du engelska obehindrat och har ett genuint intresse för siffror. Du har goda kunskaper i Excel samt en god systemvana och har lätt för att sätta dig in i nya system. Det är även till stor fördel om du har arbetat i SAP, men detta är inget krav.

Vi erbjuder:
Vi kan erbjuda dig med rätt kvalifikationer och inställning ett arbete i ett internationellt marknadsledande företag där ingen dag är den andra lik. Låter det spännande med ett företag som präglas av högt tempo, verkar på en utmanande marknad och har engagerade medarbetare? Är du dessutom en person som skulle trivas i en organisation med fokus på att leverera rätt produkt i rätt tid och till rätt pris? Då kanske Tech Data skulle vara en attraktiv arbetsplats för dig. För rätt person finns det även goda möjligheter att utvecklas inom Tech Data.

Ansökan:
I denna rekrytering samarbetar vi med Salesgroup. Har du några frågor är du välkommen att ringa 08-26 20 00. Urval sker löpande. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Tjänsten är på 100 %.

Dela och följ oss här:
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram
© SALESGROUP STOCKHOLM AB | TEGNÉRLUNDEN 6 | 113 59 STOCKHOLM | 08-26 20 00 | INFO@SALESGROUP.SE

WEBBPRODUKTION AV ONLINEFORCE SWEDEN AB.